Bedrijfsfilm laten maken Rotterdam
 

Bedrijfsfilms kunnen lastig zijn. Ze bevinden zich vaak in een grijs gebied tussen marketing en storytelling, dus het kiezen van de juiste filmmaker voor uw project kan een uitdaging zijn. Gelukkig helpen wij u van begin tot eind bij het kiezen van de beste filmmaker voor uw bedrijfsfilmproject. Een bedrijfsfilm is niet zomaar een stuk marketingmateriaal. Het moet eruit zien alsof hij is opgenomen door een echte cameraploeg in plaats van in een paar dagen te zijn samengesteld met stockbeelden en voice-overs. Maar om dat voor elkaar te krijgen is meer nodig dan blindelings vertrouwen op uw creatieve afdeling. U moet uw budget zo veel mogelijk onder controle houden en uitzoeken welke kosten essentieel zijn en welke niet, zodat u niet te veel betaalt of te weinig geld krijgt voor uw film op een manier die een negatieve invloed heeft op de uiteindelijke film – in plaats van hem te helpen slagen.

Wat is een bedrijfsfilm?

Een commerciële, merkgebonden film die uw bedrijf maakt om zijn producten op de markt te brengen. Afhankelijk van de omvang en lengte kan het gaan om een video, een serie, een korte film of een langspeelfilm. Een commercial voor een nieuwe tandpasta is bijvoorbeeld eerder een film dan een advertentie voor dezelfde tandpasta op tv. Een goed gemaakte bedrijfsfilm kan uw merk helpen erkenning te krijgen voor zijn producten en diensten. Het kan ook worden gebruikt om leads voor verkoop te genereren of de merkbekendheid te vergroten door het delen van sociale media. Aan de andere kant van het spectrum kunnen bedrijfsfilms ook worden gebruikt om klanten te informeren over de geschiedenis, cultuur en waarden van het bedrijf.

Een goede manier om erover na te denken is dat een bedrijfsfilm een film is die voor een specifiek doel is gemaakt. Het kan bijvoorbeeld het verhaal vertellen over hoe uw bedrijf is ontstaan, of hoe het technologie gebruikt om de wereld te veranderen. Hij kan ook worden gebruikt om een speciale gebeurtenis te promoten, zoals een productlancering of een erkenningsevenement.

Hoe kiest u de juiste filmmaker voor uw bedrijfsfilmproject?

Er zijn verschillende dingen die u in gedachten moet houden als u een filmmaker kiest voor uw bedrijfsfilmproject.

  • Budget: Een van de eerste dingen die u moet overwegen is uw budget. Als u een bepaald bedrag in gedachten hebt, zal dit u helpen om te bepalen wie u wilt benaderen. Ook belangrijk voor je budget: waar zit je gevestigd? Een bedrijfsfilm laten maken in Rotterdam kost iets anders dan een film laten maken in Groningen.

  • Projectomvang: Wat is de omvang van uw project? Is het een serie of een enkel stuk? Deze factoren zullen u helpen bepalen welk niveau van expertise u zoekt in de filmmaker en welk type apparatuur u eventueel nodig heeft.

  • Lengte: Hoe lang moet uw film zijn? Dit zal u helpen bepalen hoeveel tijd u hebt voor de productie.

Conclusie

Nu ben je helemaal klaar met je filmmaker, je contract, je tijdlijn en tijdlijndetails, je voorwaarden en al je deliverables. Nu hoeft u alleen nog maar uw bedrijfsfilm op te nemen!

We hopen dat je van dit artikel hebt genoten en dat het je heeft geholpen bij het kiezen van de beste filmmaker voor je bedrijfsfilmproject! Als u vragen heeft over het kiezen van de juiste filmmaker voor uw project, kunt u die hieronder in het commentaarveld stellen.